Nu följer Mood Stockholm upp fjolårets succé och slår upp dörrarna igen till den första renodlade granbutiken i världen. Samtliga granar är ekologiska och KRAV-märkta samt kan klickas hem på en gång och levereras redan nästa dag

Från och med den 20 november kan besökare i Mood Stockholm uppleva julstämning och passa på att köpa årets julgran på ett smidigt och innovativt sätt. Detta tack vare granexperten Anna Benson som för andra året i rad hämtar in julen till Mood Stockholm i form av en unik granbutik.

– Under förra årets premiär av granbutiken fann vi ett stort intresse hos våra besökare. Därför känns det väldigt härligt att i år igen kunna erbjuda denna unika möjlighet som ger julen hos oss en extra krydda, säger Karin Lagerqvist, marknadsansvarig, Mood Stockholm. 

I granbutiken kan besökarna enkelt välja mellan t.ex. Rödgran, Blågran, Silvergran och den allergivänliga Kungsgranen. Vald gran utifrån tycke och smak klickas sedan enkelt hem via skärmar och levereras på valfritt datum. I år kommer även Smålandsgrans kundtjänst och transportledning finnas på plats i butiken, samt Anna Benson själv som delar med sig av sina bästa julgranstips.

– Förra årets granbutik blev en succé och vi är glada att vara tillbaka på Mood Stockholm. I år gör vi en ännu större satsning och skapar en liten tomteverkstad med aktiviteter som bland annat pysselverkstad och tomtebesök. Vi är även mycket stolta över att alla granar vi säljer är ekologiska och därmed inte besprutade, vilket tåls att ta i beaktande då man väljer gran, säger Anna Benson, granexpert och delägare i Smålandsgran.se

Granbutiken på Mood Stockholm är öppen from 20 november – 23 december.

Bli granexpert du också – här är Anna Bensons 5 värdefulla grantips:

  • Välj alltid en färsk gran, då ökar dess livslängd avsevärt
  • Låt granen gradvis vänja sig vid husvärmen. Du kan ställa den i farstun, garaget eller i trappuppgången i några dygn innan du tar in den.
  • Placera inte granen för nära element, kaminer eller andra värmekällor. Golvvärme är ibland en bov.
  • Skippa de gamla husmorsknepen som socker eller Magnecyl – det torkar ut julgranen och då ryker barren.
  • Sist men inte minst, vatten, vatten, vatten. En gran dricker mycket vatten, t.ex. en Kungsgran kan dricka upp till fem liter det första dygnet.

För mer information, vänligen kontakta:

Karin Lagerqvist, Marknadsansvarig Mood Stockholm

E-post: karin.lagerqvist@amffastigheter.se

Tel: + 46 8-696 32 11

Om Anna Benson:

Anna Benson är julgransexpert sedan barnsben och växte upp i julgransskogen i Småland. Sina första julgranar sålde hon på Nytorget på Södermalm i Stockholm. I dag driver hon tillsammans med sin lillebror Smålandsgran.se, störst i Sverige på e-handel av julgranar. Granarna kommer från pappans KRAV-certifierade odlingar i Småland. Anna arbetar även som entreprenör, konstnär och författare och har bland annat skrivit den omtalade boken C, en öppen och naken skildring om cancer.

Om Mood Stockholm

Mood Stockholm är en urban mötesplats belägen i centrala Stockholm. Med en unik butiksmix på ett 50- tal butiker, flertalet populära restauranger och mötesrum har handelsplatsen utvecklats till en självklar mat-och shoppingdestination som satt hela området på kartan sedan öppning 2012. I den brokiga och levande miljön kan man njuta, shoppa, umgås och arbeta under en stor del av dygnets alla timmar. Mood Stockholm är helt enkelt en modern stad i staden. Läs mer om Mood på http://moodstockholm.se

Kontakt


Tina Landelius

Presskontakt

tina.landelius@amffastigheter.se

0722-35 32 69

Annika Ljungberg

Marknadsområdeschef

annika.ljungberg@amffastigheter.se

08-600 68 17

Caroline Sjöblom

Marknadsansvarig

caroline.sjoblom@amffastigheter.se

08-600 68 25

Pressjour (utanför ordinarie arbetstid)

press@amffastigheter.se

0738-36 34 50